Календарь церковных праздников и постов, словарь имён, жития святых на сайте «Ритуальные услуги» г. Пермь. Список тропарей; молитвы и евангельские чтения на каждый день.

Наши адреса:
ул. Вильямса, 4А
ул. Веденеева, 82
Наши телефоны:
+7 (342) 243-07-93
+7 (912) 881-07-93
Время работы:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ-ВС: 10:00 - 16:00

Православный календарь на каждый день

Пятница 07 октября 2022 / 24 сентября 2022

Седмица 17-я по Пятидесятнице. Глас седьмый.



Пост. Пища с растительным маслом

Первомц. равноап. Феклы (I).
Св. Гавриила Псковского и Казанского (1915).
Сщмч. Василия диакона (1918).
Сщмчч. Андрея и Павла пресвитеров, прмч. Виталия и мчч. Василия, Сергия и Спиридона (1937).
Сщмч. Никандра пресвитера (1939).
Прп. Никандра пустынножителя, Псковского чудотворца (1581).
Прмч. Галактиона Вологодского (1612).
Прп. Коприя Палестинского (530).
Св. Владислава Сербского (1239).
Мирожской иконы Божией Матери (1198).
Прп. Авраамия, игумена Мирожского.
Прп. Стефана (Симона), Давида и Владислава, Сербских.
Прав. Евфросинии, дочери прп. Пафнутия Египетского.
Прп. Дорофеи, Кашинской.
Прибытия в Америку первой православной Миссии: св. Герман, св. Ювеналий и др. (1794).
Св. Изарнуса Марсельского (1043).

Чтения дня

Ефесянам 4:17-25
Луки 4:22-30
За субботу
1 Коринфянам 14:20-25
Луки 4:31-36 (рядовое)

Тропари

Первомц. равноап. Феклы. Тропарь, глас 4.
Словесе́м Па́вловым научи́вшися богоневе́стная Фе́кло,/ и ве́рою утверди́вшися от Петра́, богозва́нная,/ первому́ченица яви́лася еси́ и первострада́льница в же́нах,/ возшла́, еси́ на пла́мень, я́ко на ме́сто благоцвету́щее,/ зве́ри и юнцы́ устраши́шася тебе́, вооружи́ся бо Кресто́м./ Тем моли́, всехва́льная, Христа́ Бо́га,/ спасти́ся душа́м на́шим.

Кондак, глас 8.
Де́вства добро́тою просия́ла еси́,/ и му́ченичества венце́м украси́лася еси́,/ апо́стольству вверя́ешися, де́во, я́ко пресла́вная,/ и огня́ у́бо пла́мень в ро́су преложи́ла еси́,/ юнца́ же я́рость моли́твою твое́ю укроти́ла еси́,/ я́ко первострада́льная.

Кондак, глас 2.
Уязви́вши твое́ се́рдце доброде́во, любо́вию Христо́вою,/ обру́чника вре́меннаго, я́ко небрего́ма преоби́дела еси́,/ и на огнь дерзну́ла еси́, звере́й же уста́ загради́ла еси́,/ и, спа́сшися от них, прележа́ше Па́вла и́щущи,/ Фе́кло первострада́льная.

Прп. Никандра пустынножителя, Псковского чудотворца. Тропарь, глас 4.
Глас Боже́ственный, и́же во Ева́нгелии, услы́шав,/ преподо́бне о́тче Ника́ндре:/ прииди́те ко Мне, вси тружда́ющиеся и обремене́ннии,/ и Аз упоко́ю вы,/ и прие́м крест, после́довал еси́ Христу́,/ мир оста́вль, в пусты́ню всели́лся еси́,/ поще́нием же и бде́нием Небе́сный дар восприи́м,/ и ду́ши неду́жных приходя́щих к тебе́ с ве́рою исцеля́еши:/ те́мже и со Áнгелы сра́дуется, преподо́бне, дух твой.

Ин тропарь, глас 6.
Свети́ло незаходи́маго све́та/ стране́ на́шей яви́лся еси́, богоблаже́нне,/ до́блественне претерпе́в вра́жия озлобле́ния,/ бие́ние и ра́ны я́ко оде́жда нетле́ния вмени́шася тебе́,/ со зверьми́ бо бра́вся,/ и от челове́к злых прободе́ния прия́в,/ о тех моли́лся еси́:/ не поста́ви им греха́ сего́, глаго́ля;/ те́мже Влады́це Христу́ уподо́бился еси́,/ достохва́льне Ника́ндре, о́тче наш,/ моли́ся о душа́х на́ших.

Кондак, глас 1.
Я́ко лучу́ тя со́лнечную Христо́с показа́, преподо́бне,/ сия́еши бо в земли́ Росси́йстей чуде́с благода́тию,/ и отгоня́еши тьму страсте́й же и скорбе́й, от приходя́щих к тебе́ с ве́рою./ Те́мже почита́ем твою́ па́мять, Ника́ндре, о́тче наш, и вопи́ем ти:/ ра́дуйся пустынножи́телей красото́,/ и стране́ на́шей похвало́ и утвержде́ние.

Ин кондак, глас 8.
Богосия́нная звездо́ ве́ры, я́же возсия́ в Ру́сстей земли́,/ о́тче преблаже́нне Ника́ндре,/ слеза́ми и посто́м и бде́нием и моли́твами удруча́л еси́ те́ло свое́,/ те́мже и обре́л еси́ Небе́сную жизнь, и ра́достно та́мо со Áнгелы ликовству́еши,/ сего́ ра́ди да зове́м ти:/ ра́дуйся, о́тче преподо́бне Ника́ндре, пусты́нный жи́телю.

Прмч. Галактиона Вологодского. Тропарь, глас 5.
Днесь град Во́логда тобо́ю всеми́рне хва́лится,/ возсия́л бо еси́ пресве́тло, я́ко со́лнце,/ и чудесы́ твои́ми град и ве́си, преподо́бне Галактио́не, озари́л еси́./ И ны́не моли́ся Го́сподеви/ изба́витися душа́м на́шим от пре́лести вра́жия/ спасти́ся гра́ду на́шему от пога́нскаго и всех проти́вных наи́тия,/ и испроси́ у Христа́ Бо́га любо́вию чту́щим тя/ прегреше́ний проще́ния/ и прося́щим твоея́ по́мощи от вся́кия ско́рби избавле́ния, и вопию́щим к тебе́:/ Бог наш с на́ми, просла́вивый уго́дника Своего́, я́ко же благоволи́.

Кондак, глас 4.
Благоче́стно на земли́ пожи́в,/ муче́ния вене́ц прия́л еси́, прече́стне,/ дре́вом во главу́ от наше́дших градоразори́телей убие́н,/ я́ко до́брый учени́к Спа́са Христа́,/ оста́вивый оте́чественный свой град и дру́ги/ стра́нствовати любве́ ра́ди Христо́вы ева́нгельски изво́ливый./ Сего́ ра́ди тя почита́ем, пе́сньми вопию́ще:/ от бед изба́ви нас при́сно моли́твами твои́ми,/ уго́дниче Бо́жий Галактио́не, о́тче наш.

Ин тропарь, глас 4.
Днесь град Во́логда тобо́ю хва́лится, преподо́бне,/ возсия́л бо еси́ пресве́тло, я́ко со́лнце,/ гра́ды и ве́си чудесы́ твои́ми озаря́я./ И ны́не, преподобному́чениче Галактио́не, Го́сподеви моли́ся/ стране́ на́шей от нахожде́ния сопроти́вных изба́витися,/ и у Христа́ Бо́га прегреше́ний на́ших оставле́ние испроси́,/ и от вся́кия ско́рби избавле́ние пода́ждь любо́вию чту́щим тя,/ и вопию́щим ве́рно:/ Бог наш с на́ми, просла́вивый уго́дника Своего́, я́коже благоволи́.

Мирожской иконы Богородицы. Тропарь, глас 4.
Я́ко звезда́ пресве́тлая/ возсия́ в Росси́йской земли́:/ от ико́ны честна́го о́браза Твоего́, Богоро́дице Де́во,/ из обою́ о́чию теко́ша сле́зы Твоя́, я́ко река́,/ и ви́девше наро́ди пско́встии, му́жи и же́ны и со ча́ды,/ с пла́чем моля́щеся о́бразу Твоему́, си́це глаго́лаху:/ о Пресвята́я Влады́чице Богоро́дице,/ не забу́ди гре́шных раб Твои́х,/ моля́щися Христу́ Бо́гу на́шему спасти́ся нам.

Кондак, глас 7.
Засту́пнице христиа́ном непосты́дная/ и Предста́тельнице гра́ду на́шему Пско́ву,/ не пре́зри моле́ния нас гре́шных,/ и ви́дящих от Твоего́ честна́го о́браза сле́зы теку́ща из обою́ о́чию,/ и моля́щихся приле́жно,/ но предвари́ я́ко Блага́я, на по́мощь нам, ве́рно к Тебе́ прибега́ющим,/ услы́ши на́ша моле́ния, Богоро́дице,/ и изба́ви нас от нахожде́ния пога́ных,/ ускори́ же на моли́тву на́шу и потщи́ся на умоле́ние,/ заступа́ющи при́сно, Богоро́дице, чту́щих Тя;/ ра́дуйся, Де́во, христиа́ном похвало́.

Поверье. 40 дней. Что делать можно, что нельзя после похорон. Ритуальные услуги. Памятники и надгробия. Ритуальные принадлежности Элитные гробы в наличие и под заказ в Перми